26. okt. 2007

Ny Barnehagekunst..

Onsdag var det FN kafe i barnehagen. I den anledning selger de noe som barna selv har laget, og vi foreldre kjøper kunsten deres. Min yngste sønn på 2 år går på småbarnsavdeling. Der hadde de malt med fingermaling på glassbyggesteiner. Kreativt og kjempefint. :o)
Vi fikk kjøpe disse kunstverkene for 50.-
Hvis du ser nøye etter kan du kanskje se noen hester, det er iallefall det jeg ser. Lurer på hva minstemann tenkte da han malte? Deilig å grise litt kanskje?


Når det gjelder den orange te-lysestaken, er den malt med orange og gullfarget maling. Ikke lim, som jeg kom i skade for å si i forige innlegg. Malingen er ikke skadelig for unger. Steinene som er flate under, fester seg i malingen.

Crazy-teknikk:
Disse to rektanglene er det som ble til overs fra høstduken. Jeg begynte med 5 kvadrater i ulike farger i en stabel og kuttet disse, for så å sy dem sammen igjen. (f.eks:den øverste med den underste. Dette gjentok jeg 5 ganger) De 5 "nye" blokkene ble deretter delt i to, slik at jeg fikk 10 rektangler. Disse sydde jeg så 2 og 2 sammen i kort- endene. "Remsene" ble deretter sydd på det sorte midtstykket på log-cabin vis. Veggbildet fra april er også sydd med denne teknikken.

4 kommentarer:

Timotei sa...

Så lurt å male på glassbyggerstein! Kjempefin det lysglasset i forrige innlegg også. Det er artig for ungene å lage noe "ordentlig", tror jeg. Det er jo ingenting i veien med dorullnisser, men det er artig å kunne bruke litt dyrere materialer også.Jeg arbeider i barnehage og slike lysglass har vi også laget. Ungene blir jo så stolte når de ser at resultatet blir så bra.
Den orange brikken var så fin og høstlig i fargene.
Ha en fortsatt fin helg!

ingliss sa...

Det er litt av en kunstnerspire i 2 åringen din. Det er tydelig å se en hest i glass-kunsten.
Crazy-teknikken var enkel, minner om stable-skjæreteknikken som jeg har sett brukt i spisebrikker. Fin måte å bruke opp rester på

Tiril sol sa...

Så flotte ting dei lagar i barnehagen no. Har kost meg på bloggen din, masse fint:-))

Anni sa...

En rigtig fin teknik til at lave bred kanter med, det gav mig lige den ide jeg manglede til en juleløber, og det er fine ting du har fået lavet med den.