14. mar. 2008

"Varm høst"..og farging i te..


Dette mønsteret kjøpte jeg fordi jeg mente at jeg hadde så mange stoffer i samlingen min som jeg kunne bruke. Stoffet i rammen rundt er det samme stoffet som er brukt i orginalen, og siden jeg hadde nettopp dette var det jo bare å gå igang :0) Jeg manglet alikevel et av stoffene til midtstykket, og i stedenfor å kjøpe noe nytt, farget jeg et stoff jeg hadde. Jeg synes resultatet ble bra. Lengre ned på siden kan du se et "før og etter farging" bilde..

I dag har jeg vært på kurs i bruk av symaskinen som jeg kjøpte i fjor sommer. Jeg lærte mye, og fikk mange gode tips. Jeg har strevd endel med frihåndsquiltingen, og håper nå at jeg skal får det bedre til. Vi får se. Ønsker dere alle en god helg.


Duken er designet av Annaka, og har fått navnet "Varm høst".
Her kan du se hvordan stoffet var før, og hvordan det ble etter fargingen. Jeg brukte 5 poser brun te, og lot dem trekke i varmt vann i 5 min. Tok så posene ut, og la stoffet på ca. 30 cm i vannet, og lot det ligge der i ca.35 min. For at fargen skulle bli jevn, rørte jeg rundt noen ganger.
Etterpå skylles stoffet og vaskes....Et voila!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Så nydelig løperen din ble.
Ønsker deg og dine en flott påske :)

Anni sa...

Meget flot løber du har syet, stoffet du har farvet i te blev rigtig fint i farven, og passer godt ind i de andre farver, har også brugt denne metode når et stykke stof var for hvidt, god påske.

hobbybloggen sa...

Så dyktig du er med symaskina! Lekker høstløper, og mye annet flott lenger nede i bloggen din også. Ønsker deg en herlig påske!

ingliss sa...

Så fine løpere su har sydd. Det var kjempesmart den te-farginga du foretok. ønsker deg god påske.

Haldis sa...

Hei.Nydelig løpar du har sydd.Du spurde for lenge sidan kva bok "kommer snart"anda til Primula.Det er i ei bok som heiter Noas Ark, ho har den på sida no.Ha ei god påske.

yvonne sa...

Nydelig løper. Gøy å se før og etter bilder ved farging med te. Det var veldig lurt, det har jeg aldri prøvd.

Ha en god påske.

Syersken sa...

Så flott den ble! Vil ønske deg en riktig fin påske.

Lillesnuppa sa...

Nydelig duk du har sydd. Du er utrolig flink og tryller fram den ene skatten etter den andre! Ønsker deg ei god påske.

Anne-Grethe sa...

Løperen ble kjempefin. Lurt å farge stoff hvis man ikke har den riktige valøren i hyllene. Ønsker deg en riktig fin påske.

Tiriltunge sa...

Løperen din ble kjempefin, og dette med tefarging ser spennende ut. Jeg har ikke prøvde det, men det kommer vel en gang.... Ha ei riktig fin påske.

malla-b sa...

har vore innombloggen din å titta,det var mykje fint her. Nydelege løpara du har laga. Det klør i fingrane mine etter å sy,når eg ser alt det fuine du har laga. Ha ei fin påske.

chatrine sa...

Så fin duk!
Nydelig både mønster og farger! Ikke dumt med te-fargingen heller!
Ønsker deg en kjempefin påske!
Klem fra chatrine:)

Tina sa...

Nydelig løper :-) Ønsker deg ei kjempe fin Påske!

alma merethe sa...

Innom å ønsker deg god påske!!!

Lovise sa...

Takk for nyttig tips om farging. Stoffet ble jo kjempefint med litt te på:)
Løperen ble flott!

Anonym sa...

Jeg har opplevd at te-farging har bleknet når løperen (el-lign)ble vasket, men hvis man vrir opp og drypptørker stoffet etter fargingen og så herder det med varmt strykejern før man vasker det som vanlig har man oppnådd et lys- og vaskeekte resultat. :)