19. aug. 2007

Nye gardiner...

Oppe i nord er folk opptatt av gardiner. Ja det er sant. De skifter dem oftere. (Som utflyttet nordlending har jeg bitt meg merke i det.) Kanskje har det noe med mørketiden å gjøre?
Nok om det. Da jeg var hjemme i sommer så jeg ved flere anledninger fine panelgardiner med dekor, så vel hjemme begynte jeg jakten på lyse lengder.


På IKEA fant jeg disse. Ferdige høyder til 79.- pr.stk, som jeg har "lagt opp " i begge ender. De skjermer godt mot innsyn , og slipper inn lyset. "Blomsterknoppene" er gjennomsiktige. Det gir en fin effekt. Panellengdene er ganske brede, så de ved spisebordet kuttet jeg i to på langs. Stoffet er stivt, rakner ikke, og noen fald på sidene er unødvendig. Utrolig lettvindt og fort gjort.

Dekoren er fra Black design.
Det er forresten her, ved enden av spisebordet, at jeg sitter å syr.
Dette var kanskje et heller langt innlegg om gardiner?,
men så er jeg jo tross alt en nordlending.. :o).
I morgen er det skolestart. Jeg får vel sy penalet ferdig.

7 kommentarer:

Haldis sa...

Fine gardiner.Går godt å skifte gardiner ofte til ein sånn pris.Kjekt med litt forandring, sjølv om eg har dei samme lenge.

Hobbygåsa sa...

Stilige gardiner! Snålt med slike ting, at de i nord skifter gardiner oftere enn de i sør er jo litt rart i grunnen... Så fin sminkepung du har laget også! Jeg gjentar til det kjedsommelige at jeg skal prøve å sy, men det er fryktelig vanskelig å komme igang...Vet liksom ikke hvordan jeg skal begynne.. Løsningen er jo å bare kaste seg i det og se hva det ender i! Ha en fin dag - her ligger tåka over byen så vi får håpe det letter snart!

Timotei sa...

Nydelige gardiner! Jeg er også vokst opp med at det skal skiftes gardiner etter årstidene. I alle fall skulle det være vintergardiner og sommergardiner. Og på kjøkkenet kunne det gjerne være egne gardiner til jul og påske også.
Nydelig brikke du har laget til brettet ditt også. Har veldig lyst til å kjøpe den boken. Ser ut til å være mange gode ideer i den.

Anne-Grethe sa...

Gardinene dine er kjempefine. Ja, det er sant at vi skifter ofte her i nord. Skifter 2-3 ganger i året, syns et er artig med fargeforandringer og kjøper en billige gardiner har en god samvittighet.

Turid sa...

Sant det der med gardinan- dem skiftes ofte her nord...har begynt å tenke på noe mere høstlig ja. Masse fint du har på bloggen din, kommer nok flere gang på besøk hit. Ha ei go uka videre.

Frøydis sa...

Du har helt rett om det med gardiner. Jeg har aldri tenkt over det, men når du sier det så.. Da jeg bodde i Oslo skiftet jeg bare når jeg måtte, men her hjemme på Bleik skifter jeg to ganger i året på stua og enda oftere på kjøkkenet. Merkelig.. *S*

HanneJ sa...

Det med gardinskift er litt pussig.. Mamma bodde tidligere i Lofoten, nå i Finnmark Begge steder med lite lys om vinteren. Likevel skal det skiftes til såkalte vintergardiner, som slipper inn enda mindre lys! Jeg skjønner ingenting..
Det var noen flotte gardiner du hadde fått deg, men jeg tviler på at de fruene jeg kjenner ville godkjent de som vintergardiner ;)